martes, 14 de diciembre de 2010

YO QUIERO SER PRESIDENTE




Ya salió la rata de porque dimitió. Hay que anular las pensiones vitalicias para presidentes autonómicos y no autonómicos... pero ya. Después hablan de lo que ganan los controladores; los funcionarios; los pensionistas... no tienen vergüenza. Es curioso que el único partido que luchaba contra la corrupción política como bandera en el programa electoral del 28N quedara fuera del parlamento a pesar de los 75.321 votos.
Otro tema a poner sobre la palestra es, ¿Como es posible rebajar el
déficit del estado si los políticos son los primeros en jubilarse con 11 años cotizados con el 100%; con pagas vitalicias para los presidentes de las tropecientas autonomías habiendo cada vez más presidentes que chupan del bote. El estado de las autonomías será la puntilla del déficit del estado y tendrá que ser finiquitado. El estado que salió de la transición está herido de muerte. Tiempo al tiempo...




Montilla es jubila amb el 80% del sou
El president s'assegura un pensió de més de 115.000 euros anuals en renunciar a l'escó
 


José Montilla cobrarà una pensió del 80% del que fins ara ha estat el seu sou de President de la Generalitat. El líder del PSC, que ja ha anunciat que després de la davallada electoral abandona el seu escó, tindrà, doncs, estatus d'expresident de la Generalitat. Tots els expresidents de la Generalitat de Catalunya, tenen una sèrie de drets, d’acord amb la Llei de l’Estatut dels expresidents.
Entre aquests drets hi ha els següents: Tractament de President, sou vitalici fins als 65 anys, del 80% del que cobra el President de la Generalitat en actiu, pensió vitalícia a partir dels 65 anys, del 60% del que cobra el President de la Generalitat en actiu o pensió de viduïtat a favor del cònjuge, del 50% de la pensió que cobra 
l’expresident en cas de defunció, entre d'altres.
Així doncs, Montilla, que actualment cobra 144.030,12 euros anuals, passarà a cobrar el 80% d'aquesta xifra, que suposen 115.224,96 euros. Aquesta quantitat és molt diferent a la que hagués rebut l'ara president de la Generalitat en funcions si no hagués renunciat al seu escó. I és que el sou d'un diputat de l’oposició és de 43.697,78 euros.
Es dona la circumstància, a més, que el socialista cobrarà més que els seus dos antecessors, Pasqual Maragall i Jordi Pujol. I és que Maragall, que va néixer l'any 1941, tenia 65 anys quan va deixar la presidència i, per tant, en comptes de cobrar el 80% del sou directament va passar a cobrar el 60%. Exactament el mateix és el que ha succeït amb Jordi Pujol, el qual va 'plegar' l'any 2003 amb 73 anys.

No hay comentarios:

Publicar un comentario