jueves, 20 de octubre de 2011

PxC CALIENTA MOTORES A UN MES DE LAS ELECCIONES GENERALES DEL 20N





Dos noticias muy interesantes asociadas a PxC cuando falta un mes para las elecciones del 20N. La primera son las listas que acompañarán a PxC en las cuatro provincias catalanas. Listas que representan a lo mejor que tiene la formación identitaria en la actualidad que ya no solo se ve representada por su líder Anglada sino que empiezan a aparecer nuevos nombres interesantes como el exdirectivo del Español Robert
Hernando, la joven Mónica Lora o Cristina Gayoso, la única representante de PxC que le queda a Salt tras la traición de los transfugas. Un cartel de lujo.

La segunda, que se han conseguido los avales de largo. Un golpe de fuerza de cara a las siguientes elecciones del 20N. Se necesita una formacion identitaria en el congreso antes que sea demasiado tarde. Estamos en un encrucijada, tal vez nos encontremos ante una oportunidad crucial de que pueda haber una formación identitaria en el congreso antes de qué se hunda el barco. Sobre todo si el PP saca mayoría absoluta como parece que va a ser. Queda un mes para la esperanza... o el caos.












BARCELONA, 16/10/2011; EL PRESIDENT DE PxC I CANDIDAT AL CONGRÉS DELS DIPUTATS
16-10-2011

PxC ha presentat la seva llista al congrés dels diputats per al proper 20 de novembre. A part de la ja anunciada primera posició del president Anglada, destaca el número dos del secretari general Robert Hernando i el tres del vicepresident segon Xavier Simó.

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Barcelona | Redacció .- Plataforma per Catalunya
ha tancat la seva llista al Congrés dels Diputats per a les pròximes eleccions generals del 20 de novembre. Com ja s'havia anunciat fa mesos el cap de cartell serà el President i fundador de PxC Josep Anglada, regidor de Vic i conseller comarcal de l'Osona.

En el número dos apareix el Secretari General de la formació, Robert Hernando, va ser el conseller més jove de la història del RCD Espanyol, amb només 26 anys, ha col • laborat en diversos mitjans de comunicació i és regidor d'Igualada i conseller comarcal de l’Anoia. El número tres l'ocupa l'empresari Xavier Simó, Vicepresident Segon de Plataforma per Catalunya; el quart lloc és per a la jove regidora de Mataró Mònica Lora, que també és consellera comarcal del Maresme; el cinquè per la regidora de Sant Adrià de Besòs, Menchu Martí; el sisè per al prestigiós advocat Barcelonès Joan Garriga, que és el secretari Jurídic del partit; el setè per al Vicesecretari d'Acció Electoral, el que fos regidor de Vic, Joan Carles Fuentes; el vuitè per al Vicesecretari de Comarques de Barcelona Josep Maria Enguix; el novè per la regidora de Piera Dolors Tomba i el desè per la regidora de Vic Cristina Gayoso.

Cal destacar, a més, que els dos últims llocs de la llista que es qualifiquen d'honor pel partit identitari, són el 30 per al president d'honor del partit, el professor d'història Vicenç Amat i el 31 per al mític ex - jugador de bàsquet del FC Barcelona Miquel Tarín.

Pel que fa a la província de Tarragona el cap de llista serà Daniel Puertas, per Girona la regidora de Salt Maria Osuna i per la província de Lleida Eduard Pallerola.

El president de Plataforma per Catalunya ha manifestat al respecte que "ens ha estat molt difícil confeccionar la llista, ja que en PxC tenim gent molt preparada i amb moltes ganes de treballar per al partit", i ha afegit que "la llista presenta moltes variacions amb relació a la del Parlament, com és lògic i normal en un partit de la nostra magnitud". I va finalitzar encoratjant "a tots a treballar pel nostre projecte, tenim l'objectiu a l'abast de la mà i ara serà molt important el treball de tots, aquesta és la llista de l'esperança per a una bona part del poble català ".

PxC

Barcelona, 16 d’octubre de 2011




COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

BARCELONA, 16/10/2011; EL PRESIDENTE DE PxC Y CANDIDATO AL CONGRESO DE LOS DIPUTADOS JOSEP ANGLADA HA PRESENTADO SU LISTA PARA EL CONGRESO.

PxC ha presentado su lista al congreso de los diputados para el próximo 20 de Noviembre, aparte de la ya anunciada primera posición del presidente Anglada, destaca el número dos del Secretario General Robert Hernando y el tres del vicepresidente segundo Xavier Simó.

Barcelona| Redacción.- Plataforma per Catalunya
ha cerrado su lista al Congreso de los Diputados para las próximas elecciones generales del 20 de Noviembre. Como ya se había anunciado hace meses, el cabeza de cartel será el presidente y fundador de PxC Josep Anglada, regidor de Vic y consejero comarcal de l’Osona.

En el número dos aparece el Secretario General de la formación, Robert Hernando, fue el consejero más joven de la historia del RCD Espanyol, con tan solo 26 años, ha colaborado en diversos medios de comunicación y es regidor de Igualada y consejero comarcal de l’Anoia.

El número tres lo ocupa el empresario Xavier Simó, Vicepresidente segundo de Plataforma per Catalunya; el cuarto lugar es para la joven regidora de Mataró Mónica Lora, que también es consejera comarcal del Maresme; el quinto para la regidora de Sant Adrià del Besòs, Menchu Martí; el sexto para el prestigioso abogado Barcelonés Juan Garriga, que es el Secretario Jurídico del partido; el séptimo para el Vicesecretario de Acción Electoral, el que fuese regidor de Vic Joan Carles Fuentes; el octavo para el Vicesecretario de comarcas de Barcelona Josep María Enguix; el noveno para la regidora de Piera Dolors Tomba y el décimo para la regidora de Vic Cristina Gayoso.

Cabe destacar, además, que los dos últimos puestos de la lista que se califican de honor por el partido identitario, son el 30 para el presidente de honor del partido, el profesor de historia Vicenç Amat y el 31 para el mítico ex – jugador de baloncesto del FC Barcelona Miquel Tarín.

En cuanto a la provincia de Tarragona el cabeza de lista será Daniel Puertas, por Girona la regidora de Salt Maria Osuna y por la provincia de Lleida Eduard Pallerola.

El presidente de Plataforma per Catalunya ha manifestado al respecto que “nos ha sido muy difícil confeccionar la lista ya que en PxC tenemos gente muy preparada y con muchas ganas de trabajar para el partido”, y ha añadido que “la lista presenta muchas variaciones con relación a la del Parlament, como es lógico y normal en un partido de nuestra magnitud”. Y finalizó alentando “a todos a trabajar por nuestro proyecto, tenemos el objetivo al alcance de la mano y ahora va a ser muy importante el trabajo de todos, esta es la lista de la esperanza para una buena parte del pueblo catalán”.

PxC

Barcelona, 16 de octubre de 2011




WWW.ALERTADIGITAL.COM, 16/10/2011; Josep Anglada, Daniel Puertas, María Osuna y Eduard Pallerola encabezarán las listas de la PxC al Congreso por las cuatro provincias catalanas

Redacción.- Plataforma per Catalunya (PxC)
ha cerrado su lista al Congreso de los Diputados para las próximas elecciones generales del 20 de noviembre. El cabeza de cartel será el presidente y fundador de PxC Josep Anglada, regidor de Vic y consejero comarcal de l’Osona.

Robert Hernando, secretario general de la formación plataformista, será el número dos de la candidatura. Con tan sólo 26 años, Hernando fue el consejero más joven de la historia del RCD Espanyol y ha colaborado en varios medios infomativos. Es concejal en Igualada y consejero comarcal de l’Anoia. Colabora también en AD como articulista.

El número tres de la lista lo ocupa el empresario Xavier Simó, vicepresidente segundo de Plataforma per Catalunya. La joven concejala de Mataró y consejera comarcal del Maresme, Mónica Lora, irá en la candidatura barcelonesa con el número cuatro. Del quinto al noveno puesto, la candidatura plataformista estará formada por Menchu Martí, concejala en Sant Adrà de Besòs; Juan Garriga, abogado y secretario jurídico del partido; Joan Carles Fuentes, vicesecretario de Acción Electoral; Josep María Enguix, vicesecretario de comarcas de Barcelona; Piera Dolors Tomba y Cristina Gayoso, ambas concejalas.

Los dos últimos puestos de la lista, considerados de honor, serán para el presidente de honor de la PxC, el profesor de historia Vicenç Amat y para el ex jugador de baloncesto del FC Barcelona, Miquel Tarín.
Por lo que se refiere al resto de provincias catalanas, Daniel Puertas encabezará la lista de PxC por Tarragona; la concejala de Salt, María Osuna, por Gerona y Eduard Pallerola, por Lérida.
El presidente de Plataforma per Catalunya ha destacado la dificultad en la elaboración de las listas debido a la alta cualifición de los miembros de su partido y pone el acento en las variaciones producidas con las candidaturas presentadas para el Parlament de Cataluña.

Anglada anima a todos a trabajar para la consecución de un objetivo que cree asequible. “Esta es la lista de la esperanza para una buena parte del pueblo catalán”, concluye.



WWW.E-NOTICIAS.CAT, 16/10/2011; ANGLADA JA ES VEU AL CONGRÉS

El líder de PxC tanca les llistes i afirma que "tenim l'objectiu a l'abast de la mà"

Redacció.-
La formació ultradretana Plataforma per Catalunya (PxC) ha tancat la seva llista al Congrés dels Diputats per a les pròximes eleccions generals del 20 de novembre. Com ja s'havia anunciat fa mesos el cap de cartell serà el president i fundador Josep Anglada, regidor de Vic i conseller comarcal de l'Osona. Pel que fa a la província de Tarragona el cap de llista serà Daniel Puertas, per Girona la regidora de Salt Maria Osuna i per la província de Lleida Eduard Pallerola.

En el número dos, en la llista per Barcelona, apareix el secretari general de la formació, Robert Hernando, que va ser el conseller més jove de la història del RCD Espanyol, amb només 26 anys; ha col•laborat en diversos mitjans de comunicació i és regidor d'Igualada i conseller comarcal de l’Anoia.

El número tres l'ocupa l'empresari Xavier Simó, vicepresident segon de Plataforma per Catalunya; el quart lloc és per a la jove regidora de Mataró Mònica Lora, que també és consellera comarcal del Maresme; el cinquè per la regidora de Sant Adrià de Besòs, Menchu Martí; el sisè per al prestigiós advocat Barcelonès Joan Garriga, que és el secretari jurídic del partit; el setè per al vicesecretari d'acció electoral, el que fos regidor de Vic, Joan Carles Fuentes; el vuitè per al vicesecretari de comarques de Barcelona Josep Maria Enguix; el novè per la regidora de Piera Dolors Tomba i el desè per la regidora de Vic Cristina Gayoso.

Cal destacar, a més, que els dos últims llocs de la llista que es qualifiquen d'honor pel partit identitari, són el 30 per al president d'honor del partit, el professor d'història Vicenç Amat i el 31 per al mític exjugador de bàsquet del FC Barcelona Miquel Tarín.

El president de Plataforma per Catalunya ha manifestat al respecte que "ens ha estat molt difícil confeccionar la llista, ja que en PxC tenim gent molt preparada i amb moltes ganes de treballar per al partit", i ha afegit que "la llista presenta moltes variacions amb relació a la del Parlament, com és lògic i normal en un partit de la nostra magnitud".

A finalitzar encoratjant "a tots a treballar pel nostre projecte, tenim l'objectiu a l'abast de la mà i ara serà molt important el treball de tots, aquesta és la llista de l'esperança per a una bona part del poble català".

FUENTE: http://www.pxcatalunya.com/webnormal/ver_noticia.php?id_noticia=1189



BARCELONA, 17/11/2011; EL PRESIDENT DE PLATAFORMA PER CATALUNYA, JOSEP ANGLADA, HA VOLGUT LLIURAR PERSONALMENT LES SIGNATURES QUE AVALEN LES CANDIDATURES DE PxC PER A LES PROPERES ELECCIONS DEL 20-N.
17-10-2011

Josep Anglada, acompanyat del representant electoral de PxC, Miguel Ángel Chiquillo, ha presentat les signatures necessàries per avalar les candidatures del partit identitari a les generals de novembre. L'expansió de l'organització per tot Catalunya ha permès que se’n presentin prou més de les necessàries.

COMUNICAT DE PREMSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

Barcelona | Redacció.-
El president de Plataforma per Catalunya (PxC) i cap de cartell al Congrés dels Diputats, Josep Anglada, ha presentat avui, acompanyat pel representant electoral de l'organització, Miguel Ángel Chiquillo, 6.000 signatures que són 2.000 més de les 4.023 necessàries a la província de Barcelona segons la nova llei electoral, que en el seu article 169.3 diu que “Els partits, federacions o coalicions que no haguessin obtingut representació en cap de les Cambres en l'anterior convocatòria necessitessin la signatura, almenys, del 0,1% dels electors inscrits en el cens electoral de la circumscripció per la qual pretenguin la seva elecció, cap elector podrà prestar la seva signatura a més d'una candidatura”.

Aquesta llei que van aprovar els partits majoritaris (PP, PSOE, CIU i PNB) que en el seu moment van decidir que la democràcia no és igual per a tots i davant l'augment dels partits minoritaris (un 5% en el seu conjunt) suposa una barrera electoral de consideració per a molts partits petits. Aquest no ha estat el cas de Plataforma per Catalunya que compta amb més de 70 càrrecs electes a tot Catalunya i amb delegacions en totes les comarques de la província de Barcelona.

Josep Anglada ha manifestat sobre aquest tema que “hem demanat signatures a les nostres delegacions i ens les han portat, així de fàcil, les nostres signatures es reparteixen més o menys entre les onze comarques barcelonines per igual, no hem tingut necessitat alguna ni de sortir al carrer, ni de fer crides massives als afiliats” i va deixar clar que “no estem d'acord amb aquesta llei de cap manera, és una llei digna de la inquisició, la democràcia ha de ser igual per tots i encara que a nosaltres no ens ha provocat cap problema presentar els avals, sí ens dóna llàstima que alguns partits més minoritaris s'hagin quedat fora de les eleccions, està llei va en contra de l'essència de la democràcia”.

El líder identitari també va deixar clar que “alguns havien titllat a la nova LOREG la llei anti Plataforma per Catalunya, quins descreguts si es pensaven que el nostre partit no seria capaç de presentar les signatures de forma folgada, a més aquesta acció ens ha servit per mobilitzar als nostres afiliats, per captar el sentir del poble que ens oferia les seves signatures per tota la geografia catalana amb felicitat i esperança”. I va finalitzar sentenciant que “si algú esperava un cop de força de PxC aquí el té, més de 8.000 catalans han posat la seva signatura en un document oficial per a què Plataforma per Catalunya sigui present en els propers comicis, això no són brindis al sol ni suposicions, són fets, aquí els tenen”.

Cal destacar també que a la província de Tarragona s'han presentat 976 avals que superen amb escreix els 554 necessaris, a Girona 580 i a Lleida 390.

PxC

Barcelona, 17 d'octubre de 2011




COMUNICADO DE PRENSA DE PLATAFORMA PER CATALUNYA (PxC)

BARCELONA, 17/11/2011; EL PRESIDENTE DE PLATAFORMA PER CATALUNYA, JOSEP ANGLADA, HA QUERIDO ENTREGAR PERSONALMENTE LAS FIRMAS QUE AVALAN LAS CANDIDATURAS DE PxC PARA LAS PRÓXIMAS ELECCIONES DEL 20-N.

Josep Anglada, acompañado del representante electoral de PxC, Miguel Ángel Chiquillo, ha presentado las firmas necesarias para avalar las candidaturas del partido identitario en las generales de noviembre. La expansión de la organización por toda Catalunya ha permitido que se presenten bastantes más de las necesarias.

Barcelona | Redacción.-
El presidente de Plataforma per Catalunya (PxC) y cabeza de cartel al Congreso de los Diputados, Josep Anglada, ha presentado hoy, acompañado por el representante electoral de la organización, Miguel Ángel Chiquillo, 6.000 firmas que son 2.000 más de las 4.023 necesarias en la provincia de Barcelona según la nueva ley electoral, que en su artículo 169.3 dice que “Los partidos, federaciones o coaliciones que no hubieran obtenido representación en ninguna de las Cámaras en la anterior convocatoria necesitaran la firma, al menos, del 0,1% de los electores inscritos en el censo electoral de la circunscripción por la que pretendan su elección, ningún elector podrá prestar su firma a más de una candidatura”.

Esta ley que aprobaron los partidos mayoritarios (PP, PSOE, CIU y PNV) que en su día decidieron que la democracia no es igual para todos y ante el aumento de los partidos minoritarios (un 5% en su conjunto) supone una barrera electoral de consideración para muchos partidos pequeños. Este no ha sido el caso de Plataforma per Catalunya que cuenta con más de 70 cargos electos en toda Catalunya y con delegaciones en todas las comarcas de la provincia de Barcelona.

Josep Anglada ha manifestado al respecto que “hemos pedido firmas a nuestras delegaciones y nos las han traído, así de fácil, nuestras firmas se reparten más o menos entre las once comarcas barcelonesas por igual, no hemos tenido necesidad alguna ni de salir a la calle, ni de hacer llamamientos masivos a los afiliados” y dejó claro que “no estamos de acuerdo con esta ley en ningún modo, es una ley digna de la inquisición, la democracia ha de ser igual para todos y aunque a nosotros no nos ha provocado problema alguno presentar los avales, sí nos da lástima que algunos partidos más minoritarios se hayan quedado fuera de las elecciones, está ley va en contra de la esencia de la democracia”.

El líder identitario también dejó claro que “algunos habían llamado a la nueva LOREG la ley anti Plataforma per Catalunya, menudos incrédulos si se pensaban que nuestro partido no iba a ser capaz de presentar las firmas de forma holgada, además esta acción nos ha servido para movilizar a nuestros afiliados, para captar el sentir del pueblo que nos ofrecía sus firmas por toda la geografía catalana con felicidad y esperanza”. Y finalizó sentenciando que “si alguien esperaba un golpe de fuerza de PxC aquí lo tiene, más de 8.000 catalanes han puesto su firma en un documento oficial para que Plataforma per Catalunya esté presente en los próximos comicios, esto no son brindis al sol ni suposiciones, son hechos, aquí los tienen”.

Cabe destacar también que en la provincia de Tarragona se han presentado 976 avales que superan con creces los 554 necesarios, en Girona 580 y en Lleida 390.

PxC

Barcelona, 17 de octubre de 2011.




WWW.ALERTADIGITAL.COM, 18/10/2011; LA PxC PRESENTA DOS MIL FIRMAS MÁS DE LAS EXIGIDAS EN BARCELONA PARA PODER PRESENTARSE A LAS ELECCIONES DEL 20-N

Redacción.-
El presidente de Plataforma per Catalunya (PxC) y cabeza de lista al Congreso de los Diputados, Josep Anglada, ha formalizado hoy la presentación de 6000 firmas para la concurrencia electoral de su partido el 20-N. Dichas firmas superan en dos mil los 4.023 avales necesarios en la provincia de Barcelona.

Según la nueva ley electoral, “los partidos, federaciones o coaliciones que no hubieran obtenido representación en ninguna de las Cámaras en la anterior convocatoria necesitaran la firma, al menos, del 0,1% de los electores inscritos en el censo electoral de la circunscripción por la que pretendan su elección, ningún elector podrá prestar su firma a más de una candidatura”.
Durante la presentación de las firmas, Anglada estuvo acompañado del representante electoral de la organización, Miguel Ángel Chiquillo.

La citada ley fue aprobada por los partidos mayoritarios (PP, PSOE, CIU y PNV), al objeto de ensanchar las dificultades de los partidos minoritarios para presentarse a los comicios. Este no ha sido el caso de Plataforma per Catalunya, que cuenta con más de 70 cargos electos en toda Cataluña y con delegaciones en todas las comarcas de la provincia de Barcelona. ”Es una ley digna de la inquisición, la democracia ha de ser igual para todos y aunque a nosotros no nos ha provocado problema alguno presentar los avales, sí lamentamos que algunos partidos minoritarios se hayan quedado fuera de las elecciones. Esta ley va en contra de la esencia de la democracia”, denunció el líder identitario.

El vicense se mostró muy satisfecho del trabajo realizado por las delegaciones plataformistas en toda la provincia. “Hemos pedido firmas a nuestras delegaciones y nos las han traído, así de fácil. Nuestras firmas se reparten más o menos entre las once comarcas barcelonesas por igual. No hemos tenido necesidad alguna ni de salir a la calle, ni de hacer llamamientos masivos a los afiliados”.

El cabeza de lista de la PxC por la circunscripción de Barcelona dice tener claro que la nueva ley fue aprobada con el único objetivo de impedir la presencia de su partido en las elecciones. “Menudos incrédulos si pensaban que nuestro partido no iba a ser capaz de presentar las firmas de forma holgada. Además, esta exigencia nos ha servido para movilizar a nuestros afiliados y captar el sentir del pueblo que nos ofrecía sus firmas por toda la geografía catalana con felicidad y esperanza”.

“Si alguien esperaba un golpe de fuerza de PxC aquí lo tiene: más de 8.000 catalanes nos han dado su firma en un documento oficial para que estemos presentes en los próximos comicios. Esto no es un brindis al sol; son hechos”, añadió.

Cabe destacar también que en la provincia de Tarragona, la PxC ha presentado 976 avales, que superan con creces los 554 necesarios, en Gerona 580 y en Lérida.



WWW.E-NOTICIES.CAT, 18/10/2011; ANGLADA ACONSEGUEIX LES SIGNATURES PER PRESENTAR-SE



El president de PxC ho considera "un cop de força"



Redacció.- El president de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada,
ha presentat més de 6000 signatures de les 4.023 necessàries a la província de Barcelona per poder presentar-se a les eleccions generals.

PxC lamenta que "aquesta llei que van aprovar els partits majoritaris suposa una barrera electoral de consideració per a molts partits petits". "Aquest no ha estat el cas de Plataforma per Catalunya que compta amb més de 70 càrrecs electes a tot Catalunya i amb delegacions en totes les comarques de la província de Barcelona", celebren.

Josep Anglada ha manifestat sobre aquest tema que “hem demanat signatures a les nostres delegacions i ens les han portat, així de fàcil, les nostres signatures es reparteixen més o menys entre les onze comarques barcelonines per igual, no hem tingut necessitat alguna ni de sortir al carrer, ni de fer crides massives als afiliats”.

També va deixar clar que “no estem d'acord amb aquesta llei de cap manera, és una llei digna de la inquisició, la democràcia ha de ser igual per tots i encara que a nosaltres no ens ha provocat cap problema presentar els avals, sí ens dóna llàstima que alguns partits més minoritaris s'hagin quedat fora de les eleccions, està llei va en contra de l'essència de la democràcia”.

Anglada va finalitzar sentenciant que “si algú esperava un cop de força de PxC aquí el té, més de 8.000 catalans han posat la seva signatura en un document oficial per a què Plataforma per Catalunya sigui present en els propers comicis, això no són brindis al sol ni suposicions, són fets, aquí els tenen”.

Cal destacar també que a la província de Tarragona s'han presentat 976 avals que superen amb escreix els 554 necessaris, a Girona 580 i a Lleida 390.



WWW.ARA.CAT, 18/10/2011; PxC ADMET EN EL JUDICI QUE VA FER 3.000 FOTOCÒPIES DELS PAMFLETS XENÒFOBS PERQUÈ EREN "GRACIOSOS"

Anglada diu que el judici pel cas dels pamflets de Vic "és una caça de bruixes" contra ell. El líder de PxC és jutjat per un delicte "de provocació a la discriminació i a l'odi" pel qual la fiscalia li demana una pena de 18 mesos de presó

Redacció.- Barcelona.-
Un candidat de Plataforma per Catalunya (PxC) a Vic, Juan Carlos Fuentes Linares, admet que l'any 2007 va fer 3.000 fotocòpies d'uns pamflets xenòfobs perquè els va trobar "graciosos i gens ofensius". Ho ha admès aquest dilluns en el judici contra ell mateix i el seu cap de files, Josep Anglada, per haver distribuït aquesta propaganda durant la campanya electoral de les municipals de 2007.

El líder de <(PxC), en arribar al jutjat penal 2 de Manresa –on s'ha fet el judici perquè a Vic no hi ha sales prou espaioses–ha assegurat que aquest cas és una "caça de bruixes" contra ells. Se l'acusa d'un delicte de "provocació a la discriminació i a l'odi". En declaracions a la premsa, ha explicat que "ell no té res a veure amb aquests pamflets" i que "no els havia vist mai".

Tanmateix, un cop dins de la sala de vistes, el primer a declarar ha estat Juan Carlos Fuentes Linares, l'altre membre de PxC jutjat. Ha explicat al jutge que va trobar els pamflets a la seva bústia i en semblar-li <"graciosos i gens ofensius" va fer-ne 3.000 còpies per repartir, "sense informar-ne a Anglada", a qui ha intentat exculpar amb aquestes declaracions. Tot i això, no ha pogut evitar comentar que al líder de PxC< li va <"fer gràcia" saber que Fuentes havia fet aquestes fotocòpies.

En segon lloc, ha declarat que ha explicat al jutge que va conèixer l'existència dels pamflets "a través dels mitjans de comunicació" i una vegada havien passat ja les eleccions. Malgrat aquesta manca de coneixement sobre l'activitat del seu petit partit, ha admès haver-lo tingut a les mans dos dies abans dels comicis, però no hi va donar importància. A més a més, afirma que no li consta que "el contingut del pamflet sigui veritat" ni que vagi "en contra de la immigració".

Per últim, Marta Riera, militant de PxC ha reconegut en el judici que Josep Anglada, durant el congrés que la formació va celebrar l'any 2008, va afirmar que "aquest col·lectiu és xusma, xusma, xusma", referint-se de forma genèrica als immigrants.

El pamflet que ha portat Anglada i el seu company de partit fins els jutjats era una imitació d'una carta suposadament escrita per un magrebí sense papers que demanava el vot pels grups municipals d'ERC, CiU, IU, CUP i PP. intentava ser una nota humorística per demostrar que aquests partits afavoririen els immigrants, segons la formació d'Anglada. En el mateix fulletó s'informava que PxC tenia la intenció d'expulsar els immigrants de Catalunya.

A banda de la pena de presó de 18 mesos i la multa, el fiscal també demana la inhabilitació d'Anglada i de Fuentes per presentar-se com a candidats a les eleccions amb suspensió de càrrec públic. Les entitats Veus Diverses, Centre Cultural Islàmic i la Comunitat Musulmana de Vic demanaven també un any de suspensió d'activitats i clausura de locals de PxC.

El fiscal demana per a ell un any i mig de presó, i SOS Racisme eleva la petició de pena als tres anys. L'advocat de la defensa, José Maria Ruiz de la Puerta, és conegut per la seva militància en organitzacions espanyoles d'ultradreta.

FUENTE: http://www.pxcatalunya.com/webnormal/ver_noticia.php?id_noticia=1190

No hay comentarios:

Publicar un comentario